DATO' HJH JAHLILAWATI ABU BAKAR

Founder/ President BisnesJaya Group
Pakar/ Triple MultiJutawan Network Marketing

Dato' Hjh Jahlilawati Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai "Dato' Jah" berkecimpung di dalam bidang usahawan selama 8 tahun, merupakan Founder/ President BisnesJaya, Pakar/Triple MultiJutawan ditiga bidang usahawan, iaitu; MultiJutawan usahawan kesihatan air terpantas syarikat serta pemecah rekod dunia, MultiJutawan usahawan telekomunikasi terpantas syarikat, dan MultiJutawan usahawan e-pendidikan terpantas syarikat. Beliau telah melahirkan lebih dari 10 orang jutawan dan ribuan usahawan berpendapatan 4 angka dan 5 angka sebulan malah ada yang 6 angka sebulan. Sebelum menceburi bidang usahawan, Dato’ Jah bekerja makan gaji dengan syarikat swasta (vendor) dalam bidang I.T. selama 20 tahun.

 

Karier Pertama: Kerja Makan Gaji

  • Di syarikat swasta (vendor) dalam bidang I.T. selama 20 tahun.
  • Mula bekerja pada usia 23 tahun, selepas tamat pengajian Bacelor Sains Komputer di peringkat Universiti pada tahun 1989.
  • Sebagai Trainee, Analyst Programmer, System Analyst, Senior System Analyst, Project Manager, sehinggalah jawatan terakhir sebagai Head of Department, kesemuanya specialized dalam bidang Software Development.
  • Gaji belasan ribu RM sebulan.
  • Merupakan Pekerja Cemerlang syarikat.

Karier Ke-2: Network Marketing Score A

  • Mencapai tahap tertinggi syarikat – Multi-Millionaire Club (MMC), dengan income tertinggi RM160 ribu sebulan.
  • Merupakan Crown Manager, Jutawan Wanita Pertama, Jutawan Pantas, Top Sponsor No.1, Multi-Jutawan Wanita Pertama, Multi-Jutawan Wanita Terpantas di syarikat.
  • Mentor kepada Kelab Jutawan Jaya (KJJ) dan telah melahirkan 9 orang ke ‘Kelab Jutawan’, ratusan orang berpendapatan 4 angka dan 5 angka sebulan.
  • Pada tahun 2012 event anjuran independent organization MLM – mendapat anugerah berprestij "Million Dolar Independent Enterpreneur” (M$IE).

Karier Ke-3: Tone Excel

  • Bulan pertama – Top-Sponsor No.1 syarikat Mei-2013 => Income terus 4-Angka sebulan (bagi biz sen2 pencapaian ini dikira besar).
  • Bulan ke-3 => 5-Angka sebulan.
  • Bulan ke-9 => 6-Angka sebulan.
  • Bulan ke-10 => Ada 21 Branches. Income RM184 ribu sebulan (itu income bulan ke-10, kini dah 4 tahun lebih).
  • Rangkaiannya ramai yang dapat 5-angka sebulan dalam jangkamasa yang singkat beberapa bulan sahaja.
  • Merupakan ikon ‘trend setter’ BisnesJaya.com dalam evolusi perkembangan & pencetus aura gelombang TE sejak Mei-2013. Sekali lagi pencapaiannya pecah rekod semua!
  • Pada tahun 2013 mendapat anugerah "Most Outstanding Achiever".
  • 2014 anugerah "Excellent Leadership".

Karier Ke-4: Kangen Water

The Fastest Person in The World - Pemecah Rekod Dunia!

  • Hari pertama 1st-Sept-2015 – pangkat 5A.
  • Hari ke-9 – income 6 angka RM.
  • Hari ke-18 – pangkat 6A.
  • Top sponsor bulan Sept. tempat ke-3 in da world.
  • Bulan pertama income ~RM400ribu!
  • Melahirkan lebih 10 orang income puluhan ribu (20 hingga 90 ribu RM) sebulan.

Semua di atas dibuat dalam tempoh sebulan sahaja, di bulan pertama pula tu... dahsyat!


Selain kejayaan diri sendiri yang gemilang sepanjang 8 tahun berkecimpung dalam 3 biz network marketing, beliau telah melahirkan lebih 10 orang jutawan & ribuan orang berpendapatan 4 angka, 5 angka sebulan, malah ada yang 6 angka, & beliau mempunyai signature kursusnya yang terkenal "Special Coaching Dato' Jah" (SCDJ).

Di atas pencapaiannya yang cemerlang, gemilang, & terbilang itu, pada Dec-2015 beliau telah dikurniakan Darjah Indera Mahkota Pahang D.I.M.P dari Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Pahang yang membawa gelaran Yg Hormat Dato'.


The Living Legend,
Triple MultiMillionnaire

Melakukan 2 biz network marketing TE & KW serentak dengan jayanya. Belum pernah dibuat dek orang lain lagi!

✅ Kini, DJah yang selama ini mengukir kejayaan gemilang sebagai distributor, mengorak langkah ke next level sebagai biz owner.

 

Karier Ke-5: Founder Product

🎯 Dengan branding 'DJ Moment' mengeluarkan 'Produk' premium/berkualiti keluaran syarikatnya sendiri dengan marketing plan yang unik/superb 'Trading-Affiliate' yang belum pernah dibuat di mana2 lagi!

Moga initiatif ini membuka peluang lebih luas lagi dalam melahirkan lebih ramai usahawan2 berjaya.

2 biz network marketing as distributor & 1 biz trading-affiliate as biz owner - memang gila!

Yg. Hormat Dato' Hjh Jahlilawati binti Hj Abu Bakar

 


 

✔ Semua orang tahu nak berjaya dalam sesuatu bidang tidak kira any bisnes - network marketing atau conventional; any pekerjaan; dunia akhirat - nak berjaya kena ada ILMU! Cuma kadang-kadang ilmu sahaja tidak mencukupi, kena sekalikan dengan SEMANGAT.

BISNESJAYA ACADEMY

✔ BisnesJaya Academy adalah sebuah institusi pengajian ilmu dan semangat yang menyediakan kursus, seminar, coaching, bengkel, dll untuk melatih para usahawan secara teori dan praktikal, online & offline, yang mempunyai sistem dan platform dengan bimbingan mentor yang ‘proven’ iaitu Dato’ Jah sendiri bersama barisan tenaga pengajar yang berkelayakan.

✔ Akademi ini sesuai untuk semua para usahawan tanpa mengira produk dan servis yang mereka pasarkan kerana kandungannya 90% adalah umum, hanya 10% sahaja Dato’ Jah memberi contoh-contoh bisnes yang Dato’ Jah lakukan. Sistem latihan ini telah dilaksanakan sejak tahun 2009 lagi, Dato’ Jah tunjukajar kaedah yang betul bagaimana untuk berjaya dengan cara yang pantas, mudah, & mendapat pendapatan yang banyak.

✔ Rebut peluang ini, hadiri latihan-latihan di BisnesJaya Academy, saksikan sendiri, rasai pengalaman direct dari Dato’ Jah yang telah membuktikan kejayaan beliau di 3 bisnes yang berlainan hingga ke peringkat dunia.

👉 PELABURAN terbaik bagi diri seseorang adalah pelaburan utk DIRInya SENDIRI iaitu attend TRAINING.
So jangan kedekut dengan kos untuk attend training. Biz come & go, tapi ilmu stay dalam diri u...

~Dato' Jah


 
 
 

KENAPA SAYA BUAT BISNES TRADING

✔ Memang biz network marketing adalah biz yang terbaik di dunia, "The Highly Paid Profesion in Da World", industri yang melahirkan ramai jutawan, ingat tak 'kotak ajaib' yang saya dah terangkan. Tetapi dalam realiti ramai yang tak suka dengan biz network marketing, ramai yang menyampah, fobia, taubat nasuha, dan sebagainya yang negatif-negatif tu.

✔ Pasaran yang tak suka ni sangat besar, rasanya 99%, inilah yang kita nak capture. Tak suka network marketing, ini ada trading ni dan trading ni bukan calang-calang trading tapi trading-affiliate yang membolehkan distributor dapat lebih income. Siapa usaha lebih dapat lebih.

✔ Produknya pula bukan sebarangan main tangkap muat, melalui piawaian yang ditetapkan, bahan-bahan premium yang berkualiti.

✔ Isu2 Plan B/ Sailang/ Tak Fokus - semua saya dah terangkan dalam FB post saya yang lepas-lepas - no isu actually. So, fahamkan. Jangan biarkan diri diperdaya oleh orang lain.

✔ Zaman internet & media sosial ni membolehkan kita buat lebih dari 1 biz, especially biz yang boleh fully buat online. NaViX memang boleh fully buat online! Rugilah siapa yang masih mentaliti lama nak berjaya kena fokus buat 1 biz sahaja.

✔ Ada yang terlalu taksub dengan 1 produk, sedangkan syarikat yang dia jadi distributor tu jual produk lain juga. So, sedarlah..

✔ Ada yang tak boleh jual produk virtual, ada yang tak boleh jual produk kos yang tinggi. So, kita ada pilihan produk fizikal yang harga rendah berpatutan.

✔ Join banyak-banyak biz/produk pun tapi dari sifu yang satu/sama lebih elok dari join satu biz/produk tapi lebih dari satu sifu especially yang value/nilai2, matlamat, gerak kerja tak sama. Confuse rangkaian dibuatnya. Bercakap dari pengalaman sendiri!

✔ Kepada my rangkaian BisnesJayarian. Now, kita boleh kill 1 bird with 3 stones - dengan TE tak kena, KW pula, tak kena juga, dengan NaViX dah tak boleh lari punya... So, kita tak membazir prospek kita.

~Gali 'Dunia Emas' ini.... 💪